Klientberetning: Behandling af pony

Fjernbehandling af pony november 2016

Jeg har brugt Dorthe til fjernbehandling af vores pony.

En morgen var den sløv og utilpas, og ville ikke spise sin morgenmad. Vi tilkaldte dyrlægen, som udelukkede kolik. Gav en lidt diffus diagnose, måske en virus, samt noget smertestillende.

Ponyen blev dog ikke synderligt bedre tilpas, og først på aftenen begyndte den at få udslæt i hovedet og nedad halsen. Først forhøjninger på ca. en ærts størrelse, og senere flød de sammen og blev større. Dyrlægen blev konsulteret igen to gange over telefonen, men han fandt ikke behov for et besøg. Ponyen blev tilset flere gange i løbet af natten. Tilstanden blev ikke værre, men heller ikke bedre. Om morgenen gik ponyen stadig kun sparsomt til foderet, både stråfoder og krybbefoder, og var stadig nedstemt og sløv.

Da dyrlægen ikke mente, at der var behov for yderligere indsats, men ponyen stadig ikke var sig selv, valgte vi at kontakte Dorthe for en fjernbehandling. Jeg stod i boksen hos ponyen, og havde Dorthe i telefonen samtidig med at hun behandlede. Det der skete var en blanding af meget mærkeligt og svært at fatte, og samtidig meget fantastisk.

Jeg har anvendt mange forskellige behandlere til vores ponyer gennem årene. Det være sig alt fra kiropraktor, massør, equine touch behandler mm. Alle sammen fysisk til stede. Det jeg oplevede med ponyen var, at den reagerede på Dorthes behandling, med samme mønstre som når behandleren er fysisk til stede – gaben, smasken, dybe vejrtrækninger osv. Ved nogle behandlingsformer har jeg oplevet at ponyerne godt kan reagere irriteret, hvis ”et ømt punkt” rammes. Her var ponyen bare helt rolig og afslappet gennem hele behandlingen. Stod lige så stille med hovedet tæt op af mig, med et opmærksomt blik i øjnene.

Dorthe forklarede at fremgangsmåden til at teste et dyr er ligesom med mennesker. Dorthe bruger et pendul, og tester hvert år fra fødslen og frem til nu, for om energien flyder rigtigt i kroppen. Hun fandt nogle blokeringer, i form af chok og piskesmæld, som gjorde at ponyens nervesystem var belastet. Det hele blev afbalanceret, og det korte af det lange var, at ponyen efter ca. en halv times behandling var mærkbart bedre. Hævelserne var svundet voldsomt ind og den gik til foderet som normalt, var frisk og vågen og klar til at komme på fold.

Desuden spurgte Dorthe ind til nogle detaljer, som var meget præcise, omkring ponyen, som man kun kender til som ejer. Hvordan det kan lade sig gøre at behandle fra distancen forstår jeg egentlig ikke helt endnu, men jeg vil i hvert fald gerne sige tusind tak til Dorthe for at hjælpe vores pony til hurtigt at blive frisk igen.

Jeg vil derfor gerne anbefale hesteejere, der gerne vil give deres hest en velværebehandling at kontakte Dorthe. Både hvis det er et akut opstået problem, hvor man, som i vores tilfælde tænker at det kan støtte dyrlægens indsats, men også hvis det enten drejer sig om alment velbefindende hos hesten.