Klientberetning: Dreng har det svært i skolen

Dreng på 9 år – Første behandling i juni 2016

Vi kontaktede Dorthe og Zone-Huset for behandling til vores søn på 9 år. Grunden var, at vores søn var helt ude af balance, og trak sig mere og mere ind i sig selv hen mod slutningen af 2. klasse. Han havde stort set ikke overskud til andet end at være i skolen, og hjemme hos familien uden gæster eller aktiviteter.

Vores søn er normalt en glad og veltilpas dreng. Han er glad for sin familie, har gode kammerater, som han leger med, og forskellige interesser, som han går meget op i. Skolen har ikke været super nem for ham, da han har haft udfordringer med samsynet. Et forløb hos en specialist og koncentreret arbejde med øvelser hjemme over 10 måneder, gav dog et stort skub i den rigtige retning. Det blev dog tydeligt for os at vores søn var blevet glemt i skolen. En stille og rolig fyr, i et hårdt miljø børnene imellem og manglende ressourcer, overskud og forståelse fra de voksne. Det var det vi oplevede.

Et skoleskifte til 3. klasse blev en realitet, men for at få vores søn på rette spor igen inden skolestart, valgte vi at kontakte Dorthe.

Vores søn oplevede hele mødet med Dorthe og behandlingen positivt. Det hele forgik med vores søns fulde involvering. Han var afslappet og flere gange gennem behandlingen trak han vejret meget dybt, som om noget ”gav slip” eller lettede fra hans hjerte. Allerede da vi kom ud i bilen kunne jeg se at han var lettere til mode. Om aftenen efter aftensmaden kom der en stor forløsning. Både mor og far og storesøster var til stede, da han for første gang brød sammen i gråd, og fortalte nogle af de hårde ting han havde oplevet i skolen. Det var som om at behandlingen havde løsnet en knude i maven, og tingene kom op til overfladen. Han var meget ked af det, men også lettet, og grinede til sidst gennem tårerne.

Vi havde en rigtig dejlig sommerferie. Han har bebeholdt nogle gode kammeratskaber fra den gamle skole, og er kommet godt i gang både fagligt og socialt det nye sted.

Vi har valgt at følge op på den første behandling nu hvor vores søn har fået en god hverdag igen.